Basgitaarlessen in Lelystad

Basgitaarlessen in Lelystad

Basgitaar leren spelen?

Basgitaar leren spelen beperkt zich niet tot het aanleren van baslijnen alleen. De bas is een begeleidingsinstrument met veel mogelijkheden. Tijdens de lessen gaat het in de eerste plaats om het leren bespelen van dit snaarinstrument. Ook wordt tijdens de cursus aandacht geschonken aan het leren begrijpen van ritme en notatie.
Leer je basgitaar melodisch en ritmisch bespelen
Leren spelen op de basgitaar bestaat uit veel samenspelen met je leraar en op een spelende manier ritmische patronen te lezen, te herkennen en toe te passen. Juist hier zal je veel hebben aan het klappen van ritmische figuren. In de les leer je over de juiste vingerzetting, positie op de hals en het spelen van loopjes.
Basles is op maat en aangepast aan het individuele niveau en de gewenste muziekstijl. De lesstof gaat over het leren begeleiden, spelen van baslijnen en melodie├źn. Ook het soleren en het creatief bassen (o.a. improviseren) zijn onderdeel van je basgitaar lessen.

Moet ik een basgitaar kopen of kan ik deze ook huren wanneer ik basles wil?

De muziekwinkel heeft basgitaren te koop en te huur welke uitstekend aansluiten op het niveau van de cursist. Je basgitaarleraar zal samen met jou een passend instrument zoeken en ook de te volgen lesmethode met de daarbij horende lesboeken kan je in de muziekwinkel kopen.
Wanneer je al een beetje kan bassen, dan is het leuk om met andere leerlingen van de muziekschool het geleerde in de praktijk te brengen op het muziekpodium. Basgitaar leer je het beste door veel (samen) te spelen.
Basgitaarles en de mogelijke cursussen
Wil je meer weten over de basgitaarlessen via de muziekschool van Muziekwinkel Lelystad? Wil je je opgeven voor individuele lessen of ben je op zoek naar coaching voor de basgitaar? Neem dan contact op met de muziekschool.