Keyboardlessen in Lelystad

Keyboard lessen in Lelystad

Wil je keyboard leren spelen of wil je aanvullende lessen om nog meer uit je keyboard te halen?

Wanneer je keyboard wilt leren spelen dan wil je waarschijnlijk weten of je na het volgen van een cursus ook op bijvoorbeeld een elektrische piano of ander klavierinstrument kan spelen?
Online worden er gratis keyboardlessen aangeboden en deze zijn ook nuttig om eens kennis te maken met je toetsinstrument. Muzikale autodidacten (jong of oud) hebben aan deze korte online cursussen genoeg. De meeste aankomende muzikanten volgen gewoon lessen bij een muziekschool en een vakdocent.
Een keyboard is een elektronisch instrument met karakteristieke eigenschappen. Het spelen op een keyboard vraagt ook een andere speeltechniek Behalve de vingerzetting voor melodie en akkoorden, het je op een keyboard veel mogelijkheden om ritme en klank in te stellen. De muzieklessen voor keyboard zijn dan ook anders dan die voor het leren spelen op een piano.
Keyboard leren spelen voor jonge kinderen
Jong geleerd is oud gedaan! Wie goed wil leren spelen moet veel oefenen en vooral voor jongere kinderen is een toetsinstrument een goed begin om de basis te vormen voor het leren spelen van liedjes en het lezen van muziek noten. Door een leuke keyboard lesmethode te kiezen wordt het leren van noten direct vertaald naar het spelen van liedjes.
Oudere kinderen, gevorderden en keyboardlessen
Je muziekdocent zal samen met jou een lesplan opstellen waarbij jouw wensen ingepast worden in de te kiezen lesmethode en muziekstijl. De tijd van alleen maar klassieke muziekstukken oefenen is voorbij. Je leert op een leuke en prettige manier op je keyboard te spelen.
Het gaat natuurlijk wel om de techniek van de vingerzetting en het begrijpen van het te spelen muziekstuk of liedje. Daarvoor dien je wel het notenschrift te kunnen lezen. Hierin zie je zaken als de toonduur, tempo (wisselingen) en of je het stuk hard of zacht met gevoel moet spelen.
Coaching bij gevorderde keyboard technieken
Iedereen zit wel eens met een vraag. Hoe speel ik dit nu? Juist dan is het prettig wanneer je contact met je muziek coach kan opnemen om samen te oefenen op die complexe speelwijze. Maar ook wanneer je nog niet zo lang op les zit en al redelijk een liedje kan spelen is het leuk om in overleg met je leraar eens te kijken of je kan samenspelen met anderen.
Stel eens voor dat je naar het muziekpodium in de winkel komt en daar zie je dat er een gitarist, een drummer en een basgitarist zijn. Allemaal met hetzelfde doel om eens te ervaren hoe het is om met anderen samen muziek te maken. Zo kan je het geleerde tijdens de keyboardlessen goed in praktijk brengen!