Pianolessen in Lelystad

Pianolessen in Lelystad.

Piano leren spelen is niet aan leeftijd gebonden. De pianolessen begeleiden de beginnende (of gevorderde) pianist stapsgewijs naar het gewenste niveau. Voor de één zal dit sneller – en makkelijker – gaan dan voor de ander. Belangrijk is dat de pianoles leuk blijft en dat er plezier beleefd wordt.
Pianoles voor jonge kinderen.
Er is een minimumleeftijd voor jonge kinderen om te beginnen met pianoles. Spelenderwijs leer je noten te lezen en wordt er gewerkt aan de coördinatie. Je zal merken dat oefenen niet eentonig en saai hoeft te zijn. Muziek maken is immers leuk en vol uitdagingen!
Piano leren spelen voor beginners en gevorderden.
De introductie cursus van enkele lessen is geschikt om de basistechnieken te leren en kennis te maken met de piano als je muziekinstrument. Je leert het notenschrift in stapjes en beetje bij beetje kan je eenvoudige liedjes spelen.
De lessen voor de gevorderde cursist hebben als doel om je grotere stukken te laten spelen, meer te leren of het lezen van noten. Wanneer je het leuk vindt kan je ook leren hoe je een muziekstuk op papier zet.
Verdere specialisatie met een coach
Ook de vergevorderde pianist kan bij de muziekschool van muziekwinkel Lelystad aanvullende lessen krijgen. Samen met je coach kan je werken aan het efficiënter leren oefenen of je te specialiseren in een muziekstijl. Waar je ook voor kiest, het draait telkens weer om de techniek van het spelen.
De voordelen van een muziekschool en muziekwinkel onder één dak!
Tijdens de muzieklessen wordt er gebruik gemaakt van diverse piano lesboeken en aanvullend zal de pianoleraar ook extra pianomuziek geven om te oefenen. Piano leren spelen is verschillend van het leren spelen op een keyboard. Wil je tijdens je lessen eens kennismaken met het keyboard, dan is dit ook mogelijk en je muziekdocent of coach zal jou graag laten kennis maken met de verschillen tussen een piano en een keyboard.
Na enige tijd ben je in staat om noten te lezen, ken je akkoorden en kan je bijvoorbeeld ook je eigen bladmuziek uitzoeken in de muziekwinkel om je pianospel verder te verbeteren.